woensdag 26 februari 2014

Multi genieten!


Daar zit ik dan helemaal alleen met een ziek klein meisje. Achtergelaten in een bungalow huisje, terwijl de rest van de groep het park aan het verkennen is.  In het kader van de kleine vonkjes zou het buitensporig zijn om nu te gaan klagen. Bij post nummer drie meteen mijn hoofd te laten hangen. Dus dat doen we niet. We benutten deze tijd om te ontspannen. Een Libelle te lezen onder het genot van een kopje thee. Terwijl ik ondertussen de grote jongens, die bij het buiten spelen op onverklaarbare wijze in het water zijn gevallen, weer naar buiten werk. Alles zodat ik nog even kan genieten van de rust en ik de tijd kan nemen om een nieuwe blog te schrijven. Een blog die ik pas online kan zetten wanneer ik Wifi koop, dat dan weer wel. Dit tikkende dwaal ik af met mijn gedachtes en beleef ik opnieuw het afgelopen weekend. Wat een heerlijk weekend was het toch. Inmiddels is het alweer woensdag. We hebben alweer de nodige vonkjes beleeft hier in België. Toch geniet ik nog even na van het weekend. Het was niets minder dan ons vrije weekend. Voor de gene die denken wat bedoelt ze met een vrij weekend verklaar ik me nader: Als gezinshuis papa en mama zijn wij bijna altijd aan het werk. Eén keer per week hebben we een vrije avond. Vanaf 17:00 tot 23:00 is er een pedagogisch medewerker die de zorg voor de gezinshuiskinderen op zich neemt. Daarnaast zijn we eenmaal per maand een weekend vrij. Van vrijdag middag 17:00 tot zondag 23:00 uur. Onze collega’s/buren zorgen dan voor de kinderen die bij ons wonen. Het is niet veel wanneer je bedenkt dat we de rest van de tijd aan het werk zijn. 24/7 om het even hip te verwoorden. Dan moet je het wel op zijn Engels lezen, anders klinkt het ineens niet zo hip meer.
Of zoals Owen afgelopen vrijdag in de auto tegen zijn vriendje zei: “Het lijkt alsof mij papa en mama niet werken maar dat doen ze wel hoor”. We zijn dus eigenlijk altijd aan het werk en in de beleving van onze eigen kinderen nooit.
Die vrije uren zijn heel kostbaar. Wij zijn experts in zoveel mogelijk dingen doen in een zo kort mogelijke tijd. Multi genieten. Zo ook ons afgelopen vrije weekend. Jonathan had als verrassing
oppas geregeld. Vrijdag middag tussen alle bedrijven door boekte we een hotelletje in Putten. Niet het mooiste hotel in Putten maar wel met een wellness gedeelte. Daar gingen we voor. Zaterdag de kleintjes weg brengen en op weg naar Putten. Het was heerlijk, geshopt,  leuke restaurantjes, veel gelachen en heel burgerlijk spelletjes gespeeld. Natuurlijk hebben we ook gebruik gemaakt van het welness gedeelte. Ahum even voor de duidelijkheid, Jonathan en ik zijn niet zo van de blote sauna. Het gaat mij niet eens om het zelf bloot lopen. Meer het idee van die andere blote  mensen om me heen bezorgt me de nodige kriebels. Goede vrienden van ons hebben er geen problemen mee maar ik ben toch om eerlijk te zijn een sauna amateur. Een sauna mietje zou je ook kunnen zeggen. Dat zeggende ben ik tot een ontdekking gekomen. Een sauna waar zowel personen met badkleding als personen zonder badkleding zijn toegestaan is na mijn ervaring van dit weekend, not done!! Zowel voor de mensen met als zonder badkleding is het niet echt een succes kan ik je vertellen. Dit zou verboden moeten worden.  Afijn het is achteraf een hilarische herinnering geworden.
Zondag hebben we genoten van een heerlijk ontbijt en zijn we naar Amersfoort gegaan om te shoppen. Badkleding kopen voor een aantal kinderen zodat ze kunnen zwemmen hier op het park in België.
Het weekend is dan nog niet afgelopen hoor, we sluiten het af in het gezelschap van goede vrienden. Andere vrienden trouwens dan onze sauna vrienden. De mannen zijn samen de keuken ingegaan om zelf pizza te maken. De dames bekijken ondertussen het kookboek ‘Bespaar met Jamie’. Dit om voor het volgende vrije weekend ideeën op te doen voor een middag lang koken. Geloof me, ben je opzoek naar een kookboek. Geen twijfel bestaat er dat je dan dit kookboek moet kopen. I’m loving it.  Tevens de kinderen hier in huis zijn fan van Jamie. De chefs dienen een geweldige pizza op, waar wij  maandag met de gezinhuiskinderen, tijdens de lunch, nogmaals van genoten hebben.
Het is werkelijk een enorme rijkdom om een weekend lang zo te kunnen genieten. Van een geweldige lieve man, wetende dat je kinderen bij de beste oppas ever verblijven. Vrienden waarvan je weet dat ze voor het leven zijn. Eten dat uitmuntend is, goede wijn en het vooruitzicht naar nog vele weekenden van meer van dit alles. Hoe kan het toch dat ik zo’n rijk en gezegend mens soms alle vonken om me heen niet heb gezien? Mijn hart maakt een sprongetje bij het idee dat ik nu al zoveel meer waardeer van de dingen om me heen. Na een week van vonkjes verzamelen.
Terugkerend naar het hier en nu is dit bungalowhuisje zo gek nog niet. Het gaat me de komende dagen nog een hoop vonkjes bezorgen. Ondanks het zieke kleine meisje, die ik extra zal kroelen voor vele vonkjes op zich.
Want laten we het niet vergeten, Write it on your heart, that every day, is the best day of the year!

Liefs Priscilla

2 opmerkingen:

  1. De oppas voelt zich toch best wel trots na het lezen van deze mooie blog :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zolang je maar genieten kan, dat is het belangrijkste van allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen