zondag 16 maart 2014

Geweldige dip chocolade truffels!

Na een weekend vol vonkjes, wil ik dit vonkje niet voor mezelf houden. Voor de chocolade liefhebbers is dit een ultieme uitbarsting van vonkelende smaakjes. Het is de meest geweldige manier om je liefde voor chocola te delen. Onder het genot van een heerlijke likeur, genieten van de intense smaak van chocola. Zelfgemaakte truffels. Natuurlijk alla Jamie Olivier. Het recept wil ik jullie niet onthouden.
Het staat garant voor een geweldige avond. Waar je, samen met je vrienden, je creativiteit laat gaan. Waar je smaken combineert zoals jij het lekker vindt.

300gram room (slagroom), 300gram pure chocola, sinaasappelschil,  klontje roomboter (ongezouten), snufje zout, likeur naar keuze, cacaopoeder, fijngemalen noten.
Je laat 300 gram room (slagroom) heet worden in een pannetje. Daar voeg je ,wanneer het heet is, een flinke klont roomboter en de schil van 1 sinaasappel aan toe. In een kom heb je ondertussen 300 gram pure chocolade gebroken. Hier voeg je de hete room aan toe. Blijven roeren totdat de chocolade gesmolten is. Af en toe proeven mag best. Zolang je maar schone handen hebt. Doe er, wanneer de chocolade gesmolten is, een snufje zout bij en een flinke scheut likeur. Wij hebben er Likeur 43 in gedaan. Een waargenot.
Giet het fantastische mengsel in een schaal en doe het minstens 2 uur in de koeling. Een halfuur voordat je de truffels wilt gaan maken haal je het uit de koeling. Dan heeft het voldoende tijd om op kamertemperatuur te komen.
Tip voor de mede mama's. Doe de helft zonder alcohol in een aparte schaal zodat ook de kleintjes truffels kunnen maken.
Giet in een kommetje kokend water. Vul schaaltjes met cacaopoeder en fijngehakte nootjes. Wees creatief. Jonathan wilde er ook een schaaltje met poedersuiker bij. Later hebben we er nog een schaaltje met chili vlokken aan toegevoegd voor een pittig effect.
Doop een theelepeltje in het kokende water en maak een bolletje van het truffelmengsel. Laat je creativiteit gaan en dip het in een schaaltje naar wens. Heel handig om hierbij saté prikkers te gebruiken.

Schenk er een glaasje likeur bij en ik weet zeker je zal intens genieten. Nodig een goed stel vrienden uit en je avond kan niet meer stuk.
Chocolade maakt het leven zo mooi en geweldig. Een diepe buiging opnieuw voor onze vriend Jamie.
Wat een gaaf idee en een heerlijk recept. Zo leuk, zo origineel en creatief. Een waar vonkje voor je smaakpapillen.

 “There is nothing better than a friend, unless it is a friend with chocolate.”

Liefs Priscilla
Geen opmerkingen:

Een reactie posten