vrijdag 30 mei 2014

Liefde

De zon schijnt. De vogels fluiten en ik ervaar kriebels in mijn buik. Vandaag ben ik ceremonie juf, samen met een lieve vriendin, op de bruiloft van twee fantastische kanjers. Een jong stel. Highschool
sweathearts die elkaar het jawoord gaan geven.
Het is zo'n kostbaar gegeven. Twee mensen die het aandurven samen een toekomst te gaan bouwen. In een tijd waarin mensen moeilijk keuzes kunnen maken. Er altijd iets beters te vinden is. De schappen vol liggen met vergelijkbare producten. Je over alles wel een review kan lezen. Je nooit helemaal zeker bent of je wel het beste hebt genomen. Voor je het weet is er weer een vernieuwendere versie. Ja in een tijd als dit is het moedige daad. Want  hoe weet je nu zeker dat je de ware gevonden hebt. Want je hebt zo je eigen ervaring met die geweldige persoon. Godzijdank is er geen review te vinden van een ander. Hoewel er zijn natuurlijk exemplaren waar meerdere reviews over te vinden zijn.
Maar goed, het blijft iets speciaals. Twee families die volop in de stress zijn. Allerlei vrienden en vriendinnen die al weken opzoek zijn naar de beste outfit. Iedereen in rep en roer. Dat allemaal om deze dag zo speciaal mogelijk te laten zijn. Deze dag die het begin zal zijn van een toekomst samen. Waar twee mensen hand in hand de weg samen gaan bewandelen.
Zelf ben ik dankbaar dat ik negen jaar geleden hetzelfde heb gedaan. Nog steeds geloof ik in de liefde. De wereld om ons heen laat vele gebroken gezinnen zien. Vele mensen die uit elkaar gaan. Toch geloof ik in het liefdeverbond. Het samen optrekken. Ik geloof in gezinnen die heel zijn. Die kinderen kunnen opvangen in liefde. Die een plek van rust en zekerheid kunnen zijn.
Het is wellicht een kleinigheid. Een huis met een dak erboven. Een vader en een moeder die het gezellig samen hebben. Toch is het een vonkje die steeds zeldzamer wordt . Iets wat niet snel meer te vinden is. Ik zie het aan de kinderen, die wij een liefdevol plekje mogen geven, hoe uniek het is. Dat het geen wij hebben een waardevol goed is. Een huis waar liefde uit kan stromen. Die de straat en de buurt om ons heen een beetje kleur mag geven. Trots ben ik dan ook om vandaag deel te mogen zijn van deze bijzondere dag. Het begin van een geweldig avontuur. Een liefdesverhaal waarin in ik vol vertrouwen ben over een goede afloop.
Als ceremoniejuf doe ik flink me best deze dag een waar sprookje te laten zijn.
De bloemen staan klaar. De laatste puntjes op de i en vanmiddag ontvangen wij de gasten met een grote glimlach. Deze dag zal als een grote vlam zijn in het leven van dit bijzondere stel.

Een paar
Soms horen mensen duid'lijk bij elkander
je kunt het zien - die twee dat is een paar
de een is wel de één, maar óók de ander
soms horen mensen zichtbaar bij elkaar.

-Toon Hermans

Liefs Pris

1 opmerking:

  1. Mooi! Liefde heeft alles te maken met liefhebben en dat is een werkwoord.

    BeantwoordenVerwijderen