donderdag 11 september 2014

Groot gemis

Allemaal leuk en aardig. Die mensen die hun dromen najagen. Prima voor hun natuurlijk. Goed dat
ze doen, het gene ze moeten doen. Fantastisch dat ze volgens hun blauwdruk wandelen.
Maar wij zitten met de gebakken peren. Wij zitten hier thuis met tranen in onze ogen, troostpatatjes naar binnen te werken. Want het ene moment stappen ze je leven binnen. Om te inspireren te bemoedigen. Om vriendschap mee te delen. Te gieren van het lachen, overheerlijk te eten. Om raad en advies aan te vragen, als vrienden bij wie je gewoon jezelf kan zijn.

Het andere moment kijk je naar hun ruggen. Vang je nog even een glimp van ze op voordat ze de douane passeren. Mijn hemel wat gaan ze een geweldig avontuur tegemoet. Geen twijfel mogelijk. Ze volgen hun hart en dat is daadwerkelijk geweldig. Maar ja het afscheid nemen is niet makkelijk. Ondanks de wetenschap dat het goed, blijft het lastig.
Geheel tegen onze Nederlandse cultuur in, blijven hun twee prachtige meiden hier. Hun meest kostbaarste bezit laten ze achter. Dat klinkt heel heftig en dat is het ook. Maar ze blijven te midden van vrienden en familie. Er wordt liefdevol op ze gelet. Hoe vreemd moet het zijn om eerst als gezin op het zendingsveld in Ethiopië te wonen. Nu dan, na vijf jaar Nederland, zonder je kroost de wereld in te trekken.
Maar echt het is goed. De meiden zijn hier op hun plek. Het had niet beter gearrangeerd kunnen zijn. De afgelopen vijf jaar, geheel volgens plan. Van alle vier de blauwdrukken, die er liggen. Een periode van voorbereiden. Van bijsturen en klaarmaken. Zodat alle vier de afdrukken op geheel eigenwijze vervuld kunnen worden. Volgens ieders unieke plan.
Volg jullie hart. Volg jullie dromen. Laat Zijn Licht in de wereld schijnen. Jullie hebben geen idee wat een geweldige toekomst jullie ingaan. Met zijn tweeën en als gezin.

In Nederland zal het gemis groot zijn, om deze twee bijzondere mensen. Ons gezin moet echt even door de zure appel heen bijten. Geen meneer meer, die zo hard praat. Geen gekke grapjes en gestoei. Geen lekkere bananencake en dipsaus meer.
Gelukkig laten jullie, naast alle herinneringen en inspiratie, de Ethiopische kruiden bij ons achter. Zodat op de momenten dat we allemaal even in een dipje zitten, we de dipsaus na kunnen maken. Natuurlijk smaakt het een tikkeltje anders, toch doen we alsof het net zo lekker is. Gewoon omdat het kan. We zien uit naar alle berichten. Naar al jullie avonturen. Lieve Robert Jan en Wineke jullie zijn als een bron van stromend water. Als parels, als kostbare schatten die door vele ontdekt moeten worden. De geheimenissen die in jullie zijn verborgen zullen leven scheppen op dorre plaatsen.
Het beste moet nog komen. Jullie dromen zijn niet te stoppen.

Ergens tussen droom en daad
Parel zijn in het kwadraat
Nieuwe tijden, nieuw begin
Echo van joviaal gespin
Vriendschap rijg je kraal na kraal
Liefde maakt de mens totaal

Liefs Pris


Geen opmerkingen:

Een reactie posten