zondag 15 maart 2015

Uniek zijn.

Ieder mens is uniek. Iedereen heeft een eigen DNA structuur. Geen mens is hetzelfde. Niemand is
zoals jij. Jij bent bijzonder in je zijn. In jouw unieke zelf. Het leven is een zoektocht. Een avontuur waarin we ontdekken wat onze gaven en talenten zijn. Waar onze dromen en verlangens liggen. Waar we goed in zijn. Wat we leuk vinden om te doen. Er is een blauwdruk voor ons leven geschreven. Een levensverhaal waarin wij kunnen stappen. Een geweldige plan met een overweldigende toekomst.
Een toekomst waarin we onszelf gevonden hebben. Waar we onszelf accepteren. We intens tevreden zijn. We vrede hebben gesloten met ons karakter. We ons bewust zijn van onze tekortkomingen en dat prima vinden. We dagelijks kleine vonkjes ontdekken. Die overgaan in hartverwarmende vuren. Zo'n toekomst is er voor jou en voor mij.

Helaas vinden maar weinig van ons die plek. Die plek die 'Goede Toekomst' heet. Die plaats waar we tot rust komen en kunnen zijn wie we zijn. Het leven vraagt zoveel. Er zijn zoveel eisen. Teveel verwachtingen. Teveel om aan te voldoen. We overleven ons leven. Verdriet overkomt ons. Pijn en ellende houden ons klein. De mensheid gaat ten onder aan de druk van alle dag.  We doen dingen omdat het moet niet omdat we er intense vreugde door ervaren. Vonkjes ontdekken we nauwelijks, we gaan op in de sleur van alle dag. Het leven slaat ons kapot. We sleuren onszelf van dag naar dag. Van week naar week. Doen wat we doen zonder echte vrede te ervaren. Omstandigheden bepalen hoe we ons voelen. Emoties overspoelen ons. Situaties overheersen ons.
Zou het niet geweldig zijn om daaruit los te breken. Te stralen en te zijn. Gewoon wie je bent. In rust en in vrede. Dat de muren om je heen. De muren die jezelf hebt opgebouwd niet meer nodig zijn. Je weer opnieuw durft te dromen. dat je weer opnieuw gaat zien hoe geweldig mooi het leven is.

Ik heb ontdekt dat samen met mijn God ik mezelf kan zijn. Ik los mag breken en niet hoef te voldoen aan de verwachtingen van mensen. Dat mijn verleden mijn toekomst niet hoeft te bepalen.
Mijn kinderen leer ik uniek te zijn. We leren ze groot te dromen. Die goede toekomst voor hen zelf te zien. Voor elk van mijn kinderen ligt er een unieke blauwdruk. Eigen gaven en talenten verborgen in hen, speciaal om hun blauwdruk te vervullen. 
Wat zou de wereld een andere plek zijn als we allemaal kunnen zijn wie we bedoelt zijn om te zijn!
Durf jij Uniek te zijn?

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

Liefs Priscilla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten