maandag 11 juli 2016

Spagaat van tegenstrijdigheid

Heen en weer geslingerd door tegenstrijdige emoties, bereid ik me voor, op dat wat de zomer ons gaat brengen. Ik zie uit naar, lome ochtenden, die moeizaam opgang komen, kinderen tot net voor het middaguur in hun pyjama. De dag nemen zoals hij komt, op het laatste moment beslissen, vanavond eten we met een kleedje op het strand.

Er is ook stress, met twee handen knijpt het mijn keel dicht. Zorgt ervoor dat ik nog net een snak adem tot me kan nemen, verstijft me van angst, maar net niet voldoende om me ter aarde te storten. Vakantie in het gezinshuis betekend keihard werken, begeleiden, observeren, bijsturen en corrigeren. Dagplanningen maken om zo structuur aan te brengen. Het druist in tegen het gene waar ik als mens naar verlang. Als een danseres spring ik vanachter de coulisse, het podium van de zomer op, met een perfecte spagaat open ik de dans, volledig in het gareel, elke spier aangespannen, balanseer ik tussen dat wat moet en dat waar ik naar verlang.

Mijn vakantie wordt bepaalt door de agenda van de kinderen. Er zijn momenten van pure rust, alleen met onze kleintjes. Waar we kunnen ontspannen en doen wat we willen. Die momenten lopen paralel aan dagen vol structuur en discipline want niets is zo funest voor een kind met gedragsproblemen, als onduidelijkheid, chaos en onvoorspelbaarheden. Op momenten vraag ik me af, waarom wilde ik dit? Dan denk ik terug aan het geromantiseerde beeld, een keukentafel vol met kinderen, dat op ons netvlies verscheen, tijdens ons verblijf in Bolivia.  Dan weet ik weer waar het mis ging en glimlach ik, want wat ben ik blij, dat ik een bron van hoop kan zijn. Wat ben ik dankbaar, dat Jo en ik, dit werk doen. Dat we kinderen zien opbloeien, dat we toekomst zien veranderen, dat we naast elkaar in het veld mogen werken. 

Deze week ploeteren we nog even verder, ik streep de dagen af. We gaan genieten dat zeker, we gaan zweten, ja echt wel. We gaan ons daarnaast voorbereiden op de rest van het jaar, waarin we opnieuw kinderen in ons gezin gaan verwelkomen. We hebben grootse plannen, we maken ons klaar, om nog meer vonkjes te verspreiden. We duiken de boeken in, gaan heel veel dingen doen die we leuk vinden. Zoeken vrienden op, drinken heerlijke wijntjes, bbqen en geven feestjes, op momenten dat we vrij zijn. We gaan keihard werken, kinderen coachen en begeleiden en bovenal gaan we stilstaan bij al dat moois dat we samen hebben opgebouwd. Geniet van jullie vakantie, vergeet nooit dat het leven, naast de druk van alle dag, vol zit met vonkjes. Ik zie uit naar een zomer lang genieten, de dag nemen zoals hij komt. 

Don't wait for things to be perfect before you start enjoying your life.

Liefs Pris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten