dinsdag 30 augustus 2016

Schittering van overgave

De golven slaan neer, stellen de kracht van de natuur tentoon, een spektakel dat met geweld op het strand aanspoelt. De Atlantische oceaan veroverd mijn hart, draagt mijn onrust mee terug naar de zee en geeft me er vrede voor terug. Mijn hoofd is leeg en eindelijk kan ik opnieuw de Stem diep in mijn binnenste horen. De Stem die tot mij spreekt, met po√ętische klanken, mijn dromen doet ontwaken, mij hoop voor de toekomst geeft. De Stem klinkt vol liefde en laat me zien dat de wereld veel groter is, wijsheid veel dieper voert, dan de kaders waarbinnen ik jaren heb gezocht.

Mijn ziel zit vol angst, vol religie, vol met wetten en regels waarvan ik dacht dat het vrijheid was. Ik dien mij te ontdoen van alles, van mijn geschiedenis, afrekenen met mijn pijn en verdriet. Mijn ziel bevrijden van alle ballast, van het juk dat het met zich mee zeult. Mezelf overgeven, mijn vleugels uitslaan en de wind me mee laten voeren. Zoeken naar mezelf wie ik was, voordat de wereld, de kerk, mijn verleden, mij vertelde wie ik moest zijn. Los durven denken en luisteren naar de Stem die in mij roept, die in mij profeteert en mij doet opstaan in een tijd waarin de wereld schreeuwt om liefde. De Liefde in zijn volheid laten stromen, uitdelen, mezelf bevrijden door compassie te ervaren. Het vuur van verlangen te laten ontbrandden en de fakkel van vrijheid te ontsteken. Voor al die andere die net als mij vastzitten, die net als ik gevangen zijn in hersenspinsels.

Want de schepping wacht op het opstaan van de zonen en dochters die Liefde tentoonstellen. Die ingaan tegen de gebaande wegen, die loskomen van eeuwenoude tradities. Tradities die niets te maken hebben met de legende zoals hij geleefd dient te worden.
Het licht is nooit bedoelt om bedekt te zijn, maar dient gesteld te worden op een plaats waar het zijn omgeving kan verlichten. De donkere ruimte heeft de schittering van de vlammen nodig om eindelijk te zien dat de deur naar vrijheid wagenwijd openstaan.
De deur die leidt naar een leven vol liefde, waar dromen tot leven komen. Waar de harten van de vaders naar de zonen gericht zijn, nu zonder enige eis, zonder teleurstelling omdat de zoon niet volgens de oude tradities wandelt. Maar een diep respect omdat een generatie eindelijk uit haar slaap ontwaakt. En de schepping verheugt zich want een nieuwe langverwachte tijd is aangebroken.

Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it. - Rumi.

Liefs Pris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten